Miten kasvattaa kalustovuokrauksen ja tuotantojen myyntiä helposti

Miten kasvattaa kalustovuokrauksen ja tuotantojen myyntiä helposti?

Tuottaako kalustosi parhaalla mahdollisella tavalla? Yrityksesi on hankkinut kaluston sitä varten, että sitä vuokraamalla yritys saa tuloja. Jos sinulla ei ole yksityiskohtaista tietoa kaluston sijainnista, vuokraustilanteesta, kaluston kunnosta, ja investointitarpeesta, häviät rahaa. Tarkastellaanpa siis hieman tarkemmin keinoja tehostaa vuokrakaluston tuottoa.

 

Myynti ehkä toimii – jälkihoito ei

Tämä tilanne on monelle kalustovuokrausfirmalle tuttu: myynti onnistui myymään komean projektin. Kalustoa meni satoja rivejä.

Ihan tarkkaan ei tullut kuitenkaan listattua, että mitä kalustoa asiakkaalle lähti. Mutta ei kai se niin tarkkaa ole, kyllähän kaverit kaluston tuntee. Projektin jälkeen kalusto palautettiin varastolle.

Hieman myöhemmin tosin kävi ilmi, että osa vuokrakalustosta puuttuu. Mutta ilman tarkkaa listausta siitä mitä kalustoa on mihinkin tuotantoon tilattu, mitä on toimitettu ja mitä on palautunut, on melko kiusallista lähteä asiakkailta kyselemään, josko puuttuva kalusto olisi heillä. Varsinkin jos sama on tapahtunut useamminkin. Onhan jokaisen johdon ja nippelin listaaminen taulukoihin todella työlästä, joten tarkka seuranta on hankalaa.

Monesti kalustovuokrauksissa jää pari muutakin tärkeää kohtaa hoitamatta. Kuten sen sopiminen, missä vaiheessa keikka on laskutuskelpoinen. Usein unohtuu myös tarkastaa, hyväksyikö asiakas tarjouksen asianmukaisesti. Pahimmassa tapauksessa koko lasku jää lähettämättä.

Tiedän tapauksen, jossa yritys löysi viisinumeroisen summan laskuttamattomia keikkoja, jotka oli tehty kuukausia sitten. Toki keikat laskutettiin, kun tämä huomattiin, mutta harvan yrityksen talous on siinä kunnossa, että rahoja viitsisi kuukausia odottaa.

Tämä haparointi johtaa lopulta siihen, että kalustovuokraus tuottaa huomattavasti heikommin, kuin mihin olisi mahdollisuus.

Nämä ongelmat johtuvat siitä, että valitettavan usein vuokralaitteistoa edelleen seurataan kankeilla excel-taulukoilla, erillisillä kalentereilla tai jopa kynällä ja paperilla. Näiden muinaisten keinojen ongelmaksi muodostuu se, etteivät ne millään pysy muuttuvien tilanteiden tasalla, eivätkä tarjoa kattavaa kuvaa kalustosi tilasta, historiasta, tuotosta tai juuri mistään.

 

Ilmainen kalustonhallinnan konsultaatio

 

Moderni kalustonhallintajärjestelmä myynnin tukena

Jos et tue kalustovuokrausta modernilla kalustonhallintajärjestelmällä, jätät rahaa pöydälle. Ilman toimivaa kalustonhallintajärjestelmää, et yksinkertaisesti pysy ajan tasalla kalustosi liikkeistä ja tilanteesta. Nykyajan vaatimuksiin kuuluvat myös ehdottomasti järjestelmän verkkopohjaisuus ja mobiilikäyttö. Tällaisella järjestelmällä varmistat, että kaikki kalustovuokrauksiin liittyvä tieto on saavutettavissa ajasta ja paikasta riippumatta.

Trailin avulla otat kalustosi hallintaan päivässä. Sen avulla hallitset myös tuotantojen myyntiä ja vuokrausliiketoimintaa. Traililla teet asiakkaille kattavat tarjoukset, joihin voit liittää laitteiden ja tarvikkeiden lisäksi keikalla tarvittavan henkilöstön ja ajoneuvot. Myös alivuokraukset onnistuvat vaivatta, jolloin voit vuokrata laitteita yli saldojesi. Huolehdi vain, että vuokraat nuo tarvittavat laitteet kumppaneiltasi. Myynnille hyödyllisiä ominaisuuksia ovat helppokäyttöinen asiakasrekisteri ja monipuoliset alennuksien hallintamahdollisuudet.

 

Myynti- ja tuotantotiimit tiiviimpään yhteistyöhön

Kun keikka on myyty asianmukaisesti ja tarjoukseen on listattu tarkasti kaikki siihen kuuluva kalusto ja palvelut, on se Trailissa helppo siirtää tuotannon haltuun. Tässä kohdassa varmistetaan, että vuokrattu kalusto todella lähtee asiakkaalle ja myös palautuu keikan jälkeen takaisin viimeistä johtoa myöten.

Huolella hoidetut keikat johtavat siihen, että asiakkaat ostavat sinulta jatkossakin. Kattavat historiatiedot asiakkaiden kalustovuokrista ovat siis erinomainen keino palvella asiakasta aiempaa paremmin. Trailin lokiin jää tiedot toteutuneista laitevuokrista, tehdyistä tarjouksista sekä kalustosta ja sen liikkeistä. Lisäksi järjestelmä auttaa sinua varmistamaan, että asiakasta myös aina laskutetaan asianmukaisesti.

Trailin kattavan historiatiedon avulla pidät myös kirjaa siitä, mikä kalusto tuottaa hyvin ja mikä ei. Investointisuunnittelu on aiempaa tehokkaampaa, kun näet yhdestä käyttöliittymästä kaluston käyttöasteen, kuinka paljon sitä on käytetty ja tehdyt sekä suunnitellut huollot.

 

Helpota yhteistyötä tärkeimpien kumppaneidesi kanssa

Tärkeimmät yhteistyökumppanit kannattaa myös ilman muuta lisätä Trailin käyttäjiksi. Kahden Trailia käyttävän yrityksen välille voidaan avata turvallisia yhteyksiä siten, että voitte tehdä varauksia toistenne kalustoon. Nämä tietenkin sovitaan tapauskohtaisesti, jolloin varmistetaan, että liikesalaisuudet pysyvät turvassa.

 

Yhteenveto

Kalustovuokrauksien ja tuotantojen myynnin maksimointi on kalustoa vuokraavien yritysten elinehto. Ongelmia seuraa, kun toimintaa ei seurata tarkasti, eikä myynnin jälkihoidosta huolehdita. Seuraavilla simppeleillä toimenpiteillä voit varmistaa, että saat vuokralaitteillesi parhaan mahdollisen tuoton:

  • Varmista, että oikea kalusto lähtee keikoille ja palautuu niistä täysimääräisesti
  • Muista sopia asiakkaan kanssa, milloin projekti on laskutuskelpoinen
  • Tarkista, että asiakas on vahvistanut tarjouksen
  • Muista laskuttaa!
  • Ota moderni kalustonhallintajärjestelmä käyttöön
  • Hyödynnä kaluston elinkaaritieto investointien suunnittelussa
  • Tarjoa omaa kalustoasi kumppaneidesi käyttöön
  • Täydennä puuttuvaa kalustoasi kumppaneidesi kalustolla

Modernilla kalustonhallintajärjestelmällä varmistat, että saat kalustovuokraus tuottaa parhaalla mahdollisella tavalla. Excel-taulukot, kynä ja paperi eivät vastaa tämän päivän vaatimuksiin ja haittaavat liiketoimintaasi.

Ota yhteyttä, niin käydään yhdessä läpi, miten edullisesti saat markkinoiden ystävällisimmän kalustonhallintajärjestelmän Trailin käyttöösi!

 

Onko kalustovuokrauksien tuotossa parantamisen varaa