Kalustonhallinta on tärkeä apuväline kalustovuokraamolle

Kalustonhallinta vuokraamotoimijoille

Kalustovuokraamon tärkein tehtävä on vuokrata asiakkailleen toimivaa kalustoa heidän tarpeidensa mukaan. Mitä enemmän kalusto on asiakkaiden käytössä, sen iloisemmin laitevuokraajan kassa kilisee. Tuottava vuokraustoiminta vaatii monipuolisen ja helppokäyttöisen kalustonhallintajärjestelmän tuekseen, jotta kalustohävikkiä ei synny ja jotta tarjoukset ja laskut lähtevät ajallaan. Tästä syystä useat kalustoa vuokraavat palveluntarjoajat luottavat kalustonhallintajärjestelmä Trailiin.

Trailin tärkeimmät hyödyt laitevuokraajille

Tarkka myyntien hallinta, kalustovaraukset, huoltojen hallinta ja kattava kalustotieto tehostavat kalustoa vuokraavien yritysten toimintaa. Katso alta Trailin keskeiset hyödyt kalustovuokraamoille.

Myyntien tarkka hallinta

Trail on kehittänyt kalustonhallintajärjestelmän tueksi myyntimoduulin kalustovuokrauksien hallintaan. Voit asettaa kalustokohtaiset vuokrahinnat, määritellä asiakaskohtaiset alennukset ja tehdä tarjoukset kalustoineen, henkilöstöineen ja kuljetuksineen. Trailin avulla voit seurata myös myyntien tilaa, jolloin voit varmistua siitä, että laskut lähtevät ajallaan.

Trail kalustonhallinta on helppokäyttöinen pilvipalvelu - Trail Asset management is a cloud-based SaaS
Trail Asset Management makes tracking equipment maintenances a breeze - Trail kalustonhallintajärjestelmällä kaluston huoltojen seuranta on helppoa

Määräaikaishuollot ja vikailmoitukset pitävät kaluston suorituskykyisenä jatkuvasti

Trailissa luot helposti huoltosuunnitelmia toistuville tarkastuksille ja huolloille. Vaikka vuokrakalusto huolletaan pääsääntöisesti aina sen palautuessa asiakkaalta, tarvitaan huoltosuunnitelmia määräaikaishuoltojen hallintaan. Etenkin lakisääteisten huoltojen hallintaan Trail tarjoaa loistavan avun. Kun määräaikaishuollot tehdään asianmukaisesti, paranee työturvallisuus ja kalliit seisonta-ajat jäävät lyhyiksi.

Trailin mobiilisovellus sisältää mahdollisuuden tehdä vikailmoituksia käyttäjien havaitsemista ongelmista. Vuokralaitteen viivakoodi- tai RFID-tunnisteen skannaamalla pystyy ilmoittamaan kaikista ongelmista helposti.

Kaluston tuoton maksimointi

Kaikki kalustoosi liittyvä tieto on koossa Trailin pilvipalvelussa. Kaikilla asiaankuuluvilla työntekijöilla on pääsy tähän tietoon ajasta ja paikasta riippumatta millä tahansa selaimella tai Trailin mobiilisovelluksella. Kun kaikki tietävät, mitä kalustoa on saatavilla ja mikä kaluston tilanne on, voivat he myös helpommin lisätä kaluston käyttöä. Näin kaluston käyttöaste nousee ja kalustotieto saadaan hyötykäyttöön.

Trail tarjoaa myös mahdollisuuden avata osan kalustostasi yhteistyökumppaneillesi nähtäville, jolloin he voivat täydentää kalustonsa puutteita sinun kalustollasi. Tämän seurauksena saat kalustosi tuottamaan aiempaa paremmin.

Trail Asset Management Mobile App

Klikkaa tästä nähdäksesi kaikki Trailin ominaisuudet

Vuokraatko kalustoa? Ota yhteyttä!

Emme rajoita kalusto- tai käyttäjämäärää, joten Trailin käyttö on huoletonta ja edullista.

Kolme vinkkiä laitevuokraamon kalustonhallintaan

Meillä on ollut kunnia tehdä läheistä yhteistyötä kalustoa vuokraavien yritysten kanssa jo vuosien ajan. Yhdessä ammattitaitoisten asiakkaidemme kanssa olemme oppineet ja jopa luoneet parhaita kalustonhallinnan käytäntöjä kalustoa vuokraaville yrityksille. Kokosimme alle kolme keskeistä vinkkiä laitteita vuokraavan yrityksen kalustonhallintaan.

 

Yhden järjestelmän taktiikka

Monessa tapauksessa vuokraamossa on käytössä useita järjestelmiä vuokrien ja kaluston hallintaan. Varsin tyypillisesti kalustorekisteri on yhdessä ohjelmassa (tai excelissä), myyntejä seurataan toisella ohjelmalla ja keikat listataan erilliseen kalenteriin. Kokonaiskuva toiminnasta on pirstaleinen, tietoa pitää hakea useasta lähteestä ja aikaa kuluu monen järjestelmän käyttämiseen.

Moni asiakkaamme on huomannut, että yhden järjestelmän käyttäminen vuokrauksien ja kaluston hallintaan tekee toiminnasta tehokkaampaa ja mielekkäämpää. Kun tiedot kaluston varaustilanteesta, huolloista, tulevista ja menneistä keikoista, sekä laskutuksesta löytyvät yhdestä paikasta, kuluu aikaa huomattavasti vähemmän tiedon etsimiseen. Kun kalustotieto vielä tehdään läpinäkyväksi kaikille asiaankuuluville työntekijöille, pysyvät kaikki selvillä kalustotilanteesta jatkuvasti.

 

Pidä seisonta-ajat minimissä huoltosuunnittelulla

Normikäytäntö on, että vuokrakalusto huolletaan joka kerta, kun se palautuu asiakkaalta takaisin. Näin varmistetaan, että varastossa oleva kalusto on pääsääntöisesti toimintakuntoista.

Osaan laitteista kuitenkin liittyy määräajoin toistuvia huoltoja ja tarkistuksia. Esimerkiksi nostoapuvälineille määräaikaistarkistukset ovat lakisääteisiä. Nämä määräajoin toistuvat huollot on tehtävä ajallaan, eivätkä ne saa tulla yllätyksenä. Muutoin toiminnan suunnittelu hankaloituu.

Kannattaakin luoda kalustonhallintajärjestelmään määräajoin toistuvia huoltosuunnitelmia. Ennakoiva huoltosuunnittelu varmistaa, että vaaditut huollot tulevat tehtyä sopivaan aikaan ja seisonta-ajat jäävät mahdollisimman lyhyiksi.

Trailissa voit luoda ennakoivia huoltosuunnitelmia. Järjestelmä myös ilmoittaa kun huolto on suoritettava. Kun huollot ovat Trailissa nähtävillä, pystyt varmistamaan, että ne tulee ajallaan tehdyksi. Myös tarvittava dokumentaatio löytyy helposti, jos sinun täytyy esimerkiksi todistaa viranomaisille, että huollot on tehty.

 

Alivuokraukset kumppaneilta ja kumppaneille

Isojen vuokrakeikkojen kohdalla saattaa käydä niin, että oma kalusto ei riitä projektin toteuttamiseen. Tällöin kannattaa turvautua kumppanien apuun.

Jos luotettavalla kumppanilla on tarvittavaa kalustoa vapaana, kannattaa sitä ilman muuta hyödyntää omassa toiminnassa. Sama toimii myös toiseen suuntaan: salli kumppaniesi vuokrata omaa vapaana olevaa kalustoasi silloin, kun heidän kalustonsa ei riitä. Näin teidän molempien asiakkaat pysyvät tyytyväisinä ja kaluston käyttöaste paranee.

Näin tiivis yhteistyö toki vaatii tarkkaa seurantaa. Muuten ihmetellään, että mitkä olivat kumppanin laitteita ja mitkä omia. Tai kuinka paljon kumppanin kalustoa oli käytössä ja kuinka pitkään, mikä tietenkin aiheuttaa sekaannuksia laskutuksessa.

Kaksi Trailia käyttävää kalustovuokraamoa voivat avata toisilleen näkymän haluamaansa osaan kalustoaan. Näin yhteistyössä toimivat yritykset voivat tarvittaessa helposti täydentää omaa kalustoaan kumppanin kalustolla.

Asiakastarina:

Yleisradio

Yleisradion tuotantojen laajuus ja määrä asettaa tiukkoja vaatimuksia käytetyille kalustonhallintajärjestelmälle. Trailin avulla varauskäytännöt ovat helpottuneet merkittävästi ja kalustotieto on paremmin saatavilla kuin koskaan aiemmin. Työntekijät ovat myös omaksuneet helppokäyttöisen Trailin vaivatta, minkä ansiosta varastolla kaluston etsimiseen käytetty aika on pienentynyt.

Lue lisää

Kalustonhallinta on Ylellä tehokasta Trailin ansiosta - Finnish Broadcasting Company Yle uses Trail Asset Management and Tracking system